Siirry sisältöön

Tietoa sivustosta

NuortenLaturi.fi palvelee nuoria

Nuorisopalvelut ympäri Suomea tekevät arvokasta työtä nuorten hyväksi. Ne tarjoavat paljon tekemistä ja mahdollisuuksia nuorille. Nuorisopalvelut kuuluvat osaksi kuntien palveluja. Suomen kunnat ovat yksi suurimmista nuorisopalveluiden tuottajista ja ne luovat runsaasti edellytyksiä nuorten toimintaan. Nuorisopalveluilla on kunnissa jopa yli 1 000 nuorisotilaa ja satoja nuorten työpajoja. Työpajat tarjoavat aktiviteettejä ja työhön tutustumista sekä työharjoittelua työttömille nuorille. Monissa kunnissa on myös mahdollisuus osallistua nuorten taidetyöpajoihin. Kunnat tarjoavat nuorten tieto- ja neuvontapalveluja useammissa Suomen kunnissa. Nuorisopalveluiden tehtävänä on tukea nuorten elämää, tarjota mielekästä tekemistä ja jakaa ajankohtaista tietoa. Nuorisotyötä toteutetaan moniammatillisena ja -alaisena yhteistyönä kunnan ja yksityisten tahojen kanssa. Kuntien tehtäviin kuuluvat sekä nuorisotyö että -politiikka.

Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse tai halua käyttää kuntien tarjoamia nuorisopalveluja tai työpajoja. Kynnys avun kysymiseen palveluista voi olla suuri ja voi jopa tuntua siltä, että oma ongelma on niin pieni ettei sen vuoksi viitsi vaivata ketään henkilöä. Nuortenlaturi.fi on perustettu juuri tätä tarvetta varten. Sivustolta löytyy informaatiota liittyen nuorten elämään ja vastauksia yleisiin kysymyksiin. Informaatio on vapaasti kaikkien saatavilla internetissä, joten ketään henkilöä ei erityisesti tarvitse vaivata saadakseen vastauksia omiin ongelmiin.

Nuortenlaturi tarjoaa monipuolisesti tietoa nuorille

NuortenLaturi.fi on paikallinen palvelu, jonka ylläpidosta vastaa vapaaehtoisvoimin toimiva tiimi. Sivustolta löytyy paljon tietoa nuoren elämään ja erilaisiin elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa.

Mikäli sivustoltamme ei löydy vastausta kysymyksiisi, suosittelemme käyttämään nuortenelämä.fi -kysymyspalstaa. On hienoa, että nuori voi nimettömästi kysyä näistä asioista. Kaikilla ei ehkä ole luotettavaa aikuista, joilta uskaltaa kysyä tai aiheet ovat arkaluontoisia. Kätevää on, että siellä voi selailla myös aikaisemmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia, sillä usein vastaus tai ohjeita voi löytyä muiden saamista vastauksista. Sähköpostiosoitteet eivät tule näkyviin ja halutessaan vastauksen voi saada myös ainoastaan omaan sähköpostiin.